Title Image

Langauerplatz

PROJECT TYPE:

Urban Planning

CLIENT:

Tilia

LOCATION:

Vienna

SERVICE:

Exterior Still Images

Our first collaboration with the landscape architects of Tilia was quite a challenge:
the small square behind the Viennese Westbahnhof and the new car-free City-IKEA store had mainly been used as a parking lot and did not have much to offer except for some neglected green areas. The city of Vienna wanted to transform the area into a new “Gr√§tzlzentrum”, a green and traffic-calmed area where all residents could find a place to relax, play, or rest after a hard work day. The plan included planting 13 new trees, creating 16 flower beds, adding 13 water sources, and installing new seating and green and perennial beds.

Our task was to create realistic still images based on photos of the existing state, which required a lot of effort but ultimately resulted in a very satisfying outcome for all parties involved.